Pazartesi, Ekim 07, 2013

Kolay Tarifler { Evde Et Doner Yapmak İstermisiniz ?}

Bir kaba soğanı rendenin ince gözünden rendeleyin.  Marine sosunu yapmak için;  Zeytinyağı, yoğurt ve baharatlarıda ekleyip karıştırın. Bu aşamada kesinlikle tuz atmayın ki et sertleşmesin. Dilim halindeki etleri bu karışıma bulayın. Her yerine bu sostan bulaşması için elinizle yoğurur gibi yapın ve aynı kabın içinde bırakın. Üzerine streç film gerip, bir gece buzdulabında bekletin. Ertesi gün sabah açın. Terbiye edilmiş  eti, aralarına tuz serperek uzunlamasına dizin. Sıkıca rulo şeklinde sarın. 3 saat kadar dondurucuda bekletip ne zaman pişirecekseniz 1 saat önceden dışarı çıkarıp ince ince dilimleyin.Fakat hepsini birden dilimlemeyin. Pişireceğiniz kadarını kesin. Çok miktarda tavaya koyarsanız sulanıp özelliğini kaybeder. Kuyruk yağını küçük doğrayın. Eti kaç seferde pişirecekseniz o kadar parçaya ayırın ve her bölümü pişirmeden bir parça doğranmış kuyruk yağını atıp kızartın. Daha sonra eti atıp yüksek ısıda kızarana kadar pişirin. Kızarmış patates, soğan salatası, domates, maydanoz ve ayran eşliğinde, isterseniz lavaş dürüm yaparak servis edin.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...