3 su bardağı çilek 1 1/2 su bardağı yaban mersini 1 1/2 su bardağı ahududu 3/4 su bardağı organik şeker bir limon kabuğu 2 çay kaşığı limon suyu
YAPILIŞI
1- Bütün meyvelerinizi ayıklayıp yıkayıp süzün, 2-Hepsini tencereye alıp üzerlerine şekeri dökün ve meyvelerin suyunu bırakması için 5-6 saat bekletin.
3-Kısık ateşte meyveler yumuşayıncaya kadar ara sıra karıştırarak pişirin 4-Üzerinde oluşan köpükleri ara sıra delikli kepçe yardımıyla üzerinden alın. 5-Reçel kıvamını alınca üzerine limon suyunu ve limon kabuklarını ilave edip beş dakika daha kaynatın.
6-Reçelinizi Kavanozlara alın ve ağzı açık bir şekilde soğumaya bırakın. 7-Reçelinizi kavanozlarda iyice soğuduktan sonra ağzını kapatın. Reçeliniz artık yenmeye hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder