Pazar, Şubat 17, 2013

Kolay Tarifler { Organik Narenciye Receli Tarifi }


Gerekli malzemeler:
1 adet greyfurt,  2 adet portakal,  1 adet limon,  5 su bardağı şeker,  3 su bardağı su

Tarifi: 
Greyfurt,portakal ve limonun kabuklarını hafifçe kazıyın.(İsterseniz meyvelerin kabuklarını tamamen kesebilirsiniz,ama üstlerinde biraz kabuk bırakırsanız reçel daha lezzetli olacaktır.) Meyvelerın üzerlerini kapatacak kadar su koyup 15 dakika haşlayın. Meyveleri tenceresinde soğuttuktan sonra küçük küp şeklinde doğrayın.Başka bir tencerede şeker ve suyu kaynatın. Şurup kaynayınca içine meyveleri atıp kaynatın ve üzerlerinde oluşan köpüğü kaşıkla alın.Narenciye reçelini sıcakken kavanozlara boşaltıp,kapaklarını kapatmadan oda sıcaklığında soğumaya bırakın.Reçel soğuyunca kapaklarını kapatıp buzdolabında saklayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...