Gerekli malzemeler:
1 adet greyfurt, 2 adet portakal, 1 adet limon, 5 su bardağı şeker, 3 su bardağı su
Tarifi:
Greyfurt,portakal ve limonun kabuklarını hafifçe kazıyın.(İsterseniz meyvelerin kabuklarını tamamen kesebilirsiniz,ama üstlerinde biraz kabuk bırakırsanız reçel daha lezzetli olacaktır.) Meyvelerın üzerlerini kapatacak kadar su koyup 15 dakika haşlayın. Meyveleri tenceresinde soğuttuktan sonra küçük küp şeklinde doğrayın.Başka bir tencerede şeker ve suyu kaynatın. Şurup kaynayınca içine meyveleri atıp kaynatın ve üzerlerinde oluşan köpüğü kaşıkla alın.Narenciye reçelini sıcakken kavanozlara boşaltıp,kapaklarını kapatmadan oda sıcaklığında soğumaya bırakın.Reçel soğuyunca kapaklarını kapatıp buzdolabında saklayın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder