Cuma, Mart 08, 2013

DIY Fikirler // Kenevir Iplikten Avize Yapimi


Yine cok güzel bir kendin yap projesiyle birlikteyiz.  Aşagıda yer alan talimatlara bakarak gordugunüz harika avizeyi sizde kendiniz kolayca yapabilir,Daha sonra Yaptığınız bu avizeyi  aydınlık gerektiren herhangi bir alan içinde  rahatlıkla degerlendirebilirsiniz. Hem şık hemde oldukça kolay avizenin yapılışı için yazının  devamına tıklamanız yeterli..
Oncelikle bir plaj topunu alıyoruz ve uzerine litreliğimizle lambanın uç kısmı için acık kalacak yeri daha onceden silinmeyen bir kalemle işaretliyoruz.İşaretlediğimiz bu alanı daha sonradan keseceğiz.


Daha sonra bir kapta yarım fincan tutkal ve bir su bardagı suyu karıştırarak Kondanse sutu andıran bir kıvama getırecegımız karışımı elde ediyoruz.

Sicim ipi gevşek bir şekilde Resimde gösterildiği gibi elimize doluyoruz.

Daha sonra bu ipi daha önce hazırladığımız tutkal karışımın içine batırıyoruz , ve ipin tamamen bu karışımı emdiğinden emin oluyoruz.
Daha sonra fazla tutkalı sicimden parmaklarımızın yardımıyla yavaşca sıyırıyoruz.

Daha sonra bu sicimi topun etrafına gelişi guzel bir biçimde sarıyoruz bu arada sicimin kaymaması için bazı yerlerinden bantlayarak sicimi topumuza sabit hale getiriyoruz { Bu arada topun daha once kalemle cızılmış bolumunu acık bırakarak bu ışlemı yapmaya ozen gosterın daha sonra topu keserek o kısımdan cıkaracagımızı unutmayın aynı zamanda o kısım abajurun aşagıya gelen bolumu olacak }

Bu işlemi abajurun ne kadar sık olmasını istiyorsanız o olcude sarmaya devam edin.Daaha sonra işlem bittikten sonra iplerin topun uzerinde kuruması ve sertleşmesi için 6 ila 8 saat kadar bekletin yada daha fazla buna elinizle bakıp karar verebilirsiniz ama bu surelerden az olmamasına ozen gosterin.

Kuruduktan sonra gevsek uçları ve zayıf bagları sabitlemek için tutkal kullanın ama topun uzerıne sabıtlemeyın tekrarlıyorum daha sonra topu keserek cıkartacagız bu işlemi ipleri birbirlerine tutturmak seklinde uygulayın. sokuk ıpı cekmek gıbı..

Bir civi yardımıyla {dikkat edin elinize batırmayın!} topumuzu daha once cızdıgımız bolge uzerınde bir yerden deliyoruz. Daha sonra yavaş yavaş sicimin uzerine bastırmadan topun havasını indiriyoruz. bunu falcata yardımıylada yapabılırsınız onemli olan dış yuzeydeki ipe zarar vermeden yanı yuvarlak kafesı gocertmeden yamanız gerekıyor.

Topun havasını tamamen aldıktan sonra topu dikkatli bir şekilde kafese zarar vermeden bulunduğu yerden dışarı çıkartıyoruz. ve daha sonra ufak bir makas yardımıyla sagda solda cıkmış ve cırkın gorunen ıplerı temızlıyoruz.

Bir folyo tabaga istediğiniz renk lateks boyayı ve bir bardak suyu dokuyoruz  iyice karıştırdıktan sonra  abajurun alt kısmını iki sanıyelık aralıklarla istediğiniz renge ulaşana kadar batırıp cıkarıyoruz. Islaklık daha once tutkala batırdıgımız sıcımı gevsetecegınden dıkatlı bır sekılde ve kısa aralıklarla batırıp cıkarmaya  ozen gosterın daha sonra kuruması ıçın bekleyın.

Kagıt fenerler satan yerlerden ışık seti alarak abajurunuza takın. ampul olarak duşuk voltajlı bir ampul kullanmanız onerılır. Ve  tavan lambanız kullanıma hazır hale gelmiş demektir. 

Güle Güle Kullanın !







1 yorum:

Adsız dedi ki...

Hiç bukadar ayrıntılı net ve anlaşılır bir anlatım görmemiştim.Şahane görünüyor.
Filiz

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...