Cuma, Kasım 16, 2012

Leziz Tarifler / Et Lazanya


Malzemeler {Bu Malzeme 6 Kişilik Bir Tariftir }
Yarım paket lazanya 250 gr kıyma 1 adet büyük boy soğan 3 adet orta boy domates 2 yemek kaşığı salça 3 yemek kaşığı sıvı yağ Yeterince tuz Yeterince karabiber
Beşamel sos için: 
2 yemek kaşığı margarin 2 yemek kaşığı un 2 su bardağı süt Yeterince tuz
Üzeri için: 
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Hazirlanisi:
Soğanı soyup rendeleyin.
Domatesleri ikiye bölün, çekirdeklerini çıkarın ve rendeleyin.
Tavada yağı kızdırın, içine soğan ve kıymayı atıp kavurmaya başlayın.
Kıyma kavurulunca salça, domates rendesi, karabiber ve tuz ekleyip 10 dakika daha pişirin.
Arzu ederseniz içine 1 çay bardağı su ilave edin.
Beşamel sos için,
sos tenceresinde margarini eritin, ardından içine un ekleyin ve kavurmaya başlayın.
Un kavrulunca tuzu ekleyin, daha sonra sütü azar azar ilave edin ve bir yandan da topaklanmaması için hızlı hızlı karıştırın.
Sos koyu bir kıvama geldiğinde ocaktan alın.
Eğer haşlama gerektiren lazanya aldıysanız, lazanyaları tuzlu kaynar suda 5 dakika haşlayın.
Tepsinizi yağlayın ve 4-5 tane lazanyayı yan yana dizin, üzerine hazırladığınız beşamel sosu ve kıymayı ilave edip yayın.
Aralara yine lazanya ve sos ekleyip yarım paketi bitirin.
En üste kalan beşamel sosu gezdirin ve rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin.
Önceden ısıtılmış 190 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...