Malzemeler:
1 su bardağı eritilmiş tereyağı/margarin, 1,5 su bardağı toz şeker, 2 tatlı kaşığı vanilya, 4 yumurta ,1 su bardağı un, 2/3 su bardağı kakao, yarım tatlı kaşığı kabartma tozu, yarım tatlı kaşığı tuz, 1 su bardağı dövülmüş fındık.
Hazırlanışı:
Fırını 175C'ye getirin. Kek kalıbınızı yağlayın. Yağ, şeker ve vanilyayı çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyip iyice karıştırın. Un, kakao, kabartma tozu ve tuzu ayrı bir yerde karıştırın. Yavaş yavaş yumurtalı karışıma ilave edip karışımın özleşmesini sağlayın. Fındıkları ilave edip karışımı kalıba dökün.Fırında 20-25 dakika pişirin.Kalıptan çıkarmadan telin üzerinde tamamen soğutun. Soğuyunca servis tabağına alın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder