skip to main |
skip to sidebar
MALZEMELER
3 su bardağı çilek
1 1/2 su bardağı yaban mersini
1 1/2 su bardağı ahududu
3/4 su bardağı organik şeker
bir limon kabuğu
2 çay kaşığı limon suyu
YAPILIŞI
1- Bütün meyvelerinizi ayıklayıp yıkayıp süzün,
2-Hepsini tencereye alıp üzerlerine şekeri dökün ve meyvelerin suyunu bırakması için 5-6 saat bekletin.
3-Kısık ateşte meyveler yumuşayıncaya kadar ara sıra karıştırarak pişirin
4-Üzerinde oluşan köpükleri ara sıra delikli kepçe yardımıyla üzerinden alın.
5-Reçel kıvamını alınca üzerine limon suyunu ve limon kabuklarını ilave edip beş dakika daha kaynatın.
6-Reçelinizi Kavanozlara alın ve ağzı açık bir şekilde soğumaya bırakın.
7-Reçelinizi kavanozlarda iyice soğuduktan sonra ağzını kapatın. Reçeliniz artık yenmeye hazır.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder